Søknadsprosessen består av 2 trinn – først registrering hos Interstudium, så fylller du ut elektronisk søknad hos det respektive universitet hvor du ønsker å studere - på deres nettside.
Det samme gjelder tannlegemedisin og generell medisin i Brno i Tsjekkia: På nettsiden til Masaryk universitetet blir det i januar lagt ut elektronisk søknadskjema som du må fylle ut. Alle søkere vil motta en melding når dette er på plass. Her må du huske å velge riktig studietype:
På nettsiden til Jessenius medisinske fakultet er det nå lagt ut elektronisk søknadskjema søknadskjema som du må fylle ut. Husk også her å laste opp de vedleggene som universitetet ber om. Når du er ferdig med dette skjemaet, laster du opp en PDF-kopi på din profil hos Interstudium for å dokumentere at din søknad er i orden. Uten dette vedlegget kan du ikke melde deg opp til opptaksprøven. Universitetet pleier også sende et enkelt skjema til alle søkere med spørsmål om dato for ønsket opptaksprøve og studieformidler som du søker gjennom. Der fyller du inn ønsket dato for opptaksprøven og Interstudium som "Agency".
Interstudium anbefaler alle våre søkere til generell medisin å ta opptaksprøver både til Martin og Brno. Dette øker dine sjanser for å komme inn på studiene. Å ta opptaksprøve er veldig god trenging og siden dette ikke koster penger, anbefaler vi at du tar det til begge universitet. Ta opptaksprøven til det universitetet som du har som førsteprioritet sist, slik at du kan erfaringer fra forrige opptaksprøve.
På nettsiden til Universitetet for veterinær medisin og farmasi er det lagt ut elektronisk søknadskjema som du må fylle ut: Søknadskjema i PDF . Etter at du har fylt ut denne søknaden, printer du den ut, signerer og sender til vår e-postadresse post@interstudium.no. Samtidig laster du en PDF-kopi av den på din profil hos Interstudium. Interstudium vil videreformidle din søknad til universitetet slik at du kan bruke alle fordeler (kurs, tester etc) sammen med alle våre søkere.
Vi anbefaler alle å fullføre sin søknad med en gang etter registrering for å kunne konsentrere seg videre bare om studier, lesing og kurs mot opptaksprøven. Som nevnt tidligere vil ikke studenter med manglende søknad kunne delta på våre kurs og opptaksprøver.
All veiledning hos Interstudium er gratis, på lik linje med behandling av din søknad, opptaksprøver og oppfølging frem til avreise. Har du spørsmål om søknadsprosessen, ta gjerne kontakt på post@interstudium.no
1. Søknadsfrister:
Universitetet setter den vanligvis til ca 2-4 uker for hver ankelt opptaksprøve, men for våre søkere anbefaler vi å fullføre alt med en gang etter registrering og ikke vente til siste frist. Grunnen til det er at uten fullført søknad vil du ikke kunne bruke våre tester eller delta på gratis kurs, og hvis du venter for lenge, mister du tid til forberedelser. Vi vil også minne om at opptaksprøvene er ofte vanskelige, hvert år er det ca halvparten av alle norske studenter (som søker gjennom ulike studieformidlere) som består opptaksprøven. Våre kandidater scorer vnligvis godt nettopp pga at de bruker våre tester og kurs. Så hvis du drøyer lenge med å fullføre søknaden, risikerer du faktisk å ikke være tilstrekkelig forberedt.
2. Dokumenter du må vedlegge:
- kopi av pass - noen lurer på om de må vente til de får nytt pass / ID dokument, etc. Svaret er nei, har du ikke gyldig pass nå, laster du kopi av et annet ID kort, førerkort o.l. Så kan du levere det nye når du får det.
- kopi av vitnemål med generell studiekompetanse - flere har ikke denne siden de går siste året eller tar opp fag. Da markerer du det i søknaden og leverer senere - dette er ikke en hindring til å ikke kunne fullføre søknaden. Krever for eksempel universitetets elektroniske søknad at du laster det opp, lager du et enkelt dokument i Word på engelsk, hvor du skriver at du vil levere vitnemålet senere
- kopi av den elektroniske søknaden til universitetet - alle må registrere en slik søknad og laste opp kopi i sin studentprofil. Uten denne er det ikke mulig å melde seg opp til dato for opptaksprøven
3. Avtale om studieveiledning:
- bare studenter med signert og innlevert avtale om studieveiledning får tilgang til våre gratis kurs, tester og eksempler fra tidligere opptaksprøver. Du sjekker om du har tilgang til alt i din studentprofil - har du ikke tilgang til "My tests", betyr det at din avtale ikke er på plass. Det er nettopp våre kurs og tester som skal hjelpe deg med å bestå opptaksprøven. Våre eksempler fra tidligere opptaksprøver er reelle dokumenter som vi har fått fra universitetene.
4. Spørsmål knyttet til universitetenes elektroniske søknadskjemaer:
- personnummer - du skal ikke fylle inn personnummer siden du har et norsk og ikke slovakisk eller tsjekkisk personnummer. Blir du spurt om dette i søknadeskjemaet, betyr det at du sannsynligvis fyller ut et skjema ment for slovakiske aller tsjekkiske studenter.
- pass på at du søker på medisinstudium på engelsk - ikke slovakisk språk - dette gjelder søknadskjemaet for Martin
- avsluttet VGS skole - der markerer du "other" siden du har en norsk VGS eller BI som ikke er slovaksik eller tsjekkisk
- dato for avslutningeksamen er dato på vitnemålet ditt. Får du vitnemålet senere, kan du enten oppgi fremtidig dato eller ikke fylle ut dette feltet siden du leverer vitnemålet senere.
Lykke til med søknaden!