STIPEND

I år fyller Interstudium 10 år og oppretter nye stipend for våre studenter!

I løpet av disse årene har vi sendt flere hundre norske studenter til Slovakia og Tsjekkia – for å studere generell medisin, tannlegemedisin og veterinær medisin på noen av Sentral- Europas beste universitet. Vi følger våre søkere gjennom hele søknadsprosessen, arrangerer regelmessig informasjonsmøter, gratis kurs i kjemi, biologi, fysikk og matematikk, gir studenter tilgang til tester og eksempler fra gamle opptaksprøver – alt dette for å få flest mulig å være godt forberedt til opptaksprøven og de tøffe studier som følger deretter. Kommer du inn på studiene, får du også oversettelse av nødvendig dokumentasjon og tilbud om 3 dagers kurs språk og kultur før avreisen.

Alt dette er gratis – og kanskje også derfor får vi ikke bare fornøyde, men også godt kvalifiserte søkere – flere for hvert år. Mesteparten av dem som søker gjennom Interstudium, finner oss ikke grunnet dyr reklame, men anbefalinger fra våre tidligere studenter, deres slektninger og venner.

Siden 2013 har vi delt ut over 100.000 kroner i stipend. For flere år siden opprettet vi professor Albert Stránský stipendet for våre søkere til medisin i Martin i Slovakia. Den studenten som oppnår høyest antall poeng under opptaksprøven, får tildelt 20.000 kroner fra Interstudium. Siden vi feirer 10-års jubileum i år, utvider vi nå stipendordningen med ytterligere stipend også for våre studenter som søker til det medisinske fakultetet ved Masaryk universitetet i Brno – i Tsjekkia.

Målet er å motivere flest mulig til å lese, forberede seg godt og ha gode kunnskaper før studiestart. Det skal lønne seg å være flittig, målrettet og dyktig. Vil du bli lege, tannlege eller veterinær, er du velkommen til å søke. Kanskje årets stipend blir ditt.