NORSK SLOVAKISK FORUM

NORSK SLOVAKISK FORUM 

eller på slovakisk 

SPOLOČNOSŤ PRIATEĽOV SLOVENSKA V NÓRSKU 

ble grunnlagt den 16. juni 2003. NSF er en veldedig organisasjon med adresse i Oslo, og har som mål å samle Slovakias venner i Norge samt å videreutvikle norsk - slovakiske relasjoner.

Foreningen ble stiftet etter initiativ fra slovaker og Slovakias venner, bosatt i Oslo området – som en videreutvikling av ulike organisasjoner for folk med slovakisk eller tsjekkisk bakgrunn bosatt i Norge. Når man ser på slovakers utvandring til Norge, oppdager man at det er relativt få som er fast bosatt i Norge (i forhold til andre nasjonaliteter). Slovaker i Norge består av flere forskjellige generasjoner – flyktninger etter 1945, 1968 og en stor gruppe av slovakiske statsborgere som frivillig valgte Norge som sitt andre hjemland, og kom hit etter demokratiske endringer i 1989. En særlig gruppe representerer fagfolk og spesialister som ankom i Norge etter utvidelsen av EU 1. mai 2004, og utfører ulike arbeidsoppdrag rundt i landet. Etterhvert er norske leger med utdanning fra Slovakia blitt en stor aktør i det norsk-slovakiske miljøet og bidrag vesentlig til å styrke relasjoner mellom begge våre land.

 

Ønsker du å komme i kontakt med Norsk Slovakisk Forum? Send oss en epost til: post@slovakisk.no Du finner oss også på Facebook:

https://www.facebook.com/Norsk-Slovakisk-Handelskammer-223601977731041

 

Norsk Slovakisk Forum 

Bygdøy alle 76, 0268 Oslo 

Norge