SLOVAKIA

Gratis online opptaksprøver hjemmefra:

* 3. juni 2023

* 21. juli 2023

* 18. august 2023

Velg dato som passer deg best

Siste søknadsfrist for opptaksprøven 3. juni 2023  -  25. mai 2023

Siste søknadsfrist for opptaksprøven 21. juli 2023  -  12. juli 2022

Siste søknadsfrist for opptaksprøven 18. august 2023  -  9. august 2023

Varighet:                   6 år
Akademisk tittel:      MUDr. (Medicinæ universæ doctor - M.D. Doctor of General Medicine)
Studieavgift:             10.900 € per studieår
Opptakskrav:            Vitnemål (generell studiekompetanse) og bestått opptaksprøve
Opptaksprøve:         Multiple choice test I kjemi og biologi
Innrulleringsavgift: 70 € (betales kun av studenter som aksepterer studieplassen)
Levekostnader:       ca. 750 € per måned

 

 

Medisin i Martin

Jessenius medisinske fakultet er en del av Comenius universitet i Bratislava i Slovakia. Dette er det største og eldste universitet i landet og har to medisinske fakulteter: ett i Bratislava (med noen utenlandske studenter) og ett i Martin (med mange norske og skandinaviske studenter). Over to hundre nordmenn er nå ferdigutdannet og arbeider som leger med diplom fra Martin. 

Jessenius har over 15 års tradisjon for medisinsk utdanning av studenter fra Norge. Fakultetet er rangert som det beste når det gjelder utdanningskvalitet de siste årene.

 

 

Grunnen til dette er bl. annet følgende:

 • garantert studieplass (Du har garantert studieplass gjennom hele studiet forutsatt at du oppfyller fastsatte studiekrav. Det er flere universitet i Sentral-Europa som tar inn flere studenter enn de har kapasitet for og mange blir nødt å slutte til tross for at de har gode studieresultater )
 • små studiegrupper (maksimalt 8 studenter per professor på seminarer og øvelser)
 • individuell tilnærming til studentene (Martin tilbyr et studiemiljø som preges av nært samarbeid mellom student og pedagog. Her er du ikke anonym blant tusenvis av andre) 
 • høy kvalitet når det gjelder både teoretisk og praktisk del av studiene (Martin har et toppmoderne forskingssenter og universitetssykehus som brukes av studentene)
 • diplom fra Martin er automatisk godkjent i Norge, EU og EØS (Diplom fra Jessenius er også godkjent i USA og fakultetet er akkreditert gjennom amerikanske myndigheter) 

 

 

I forhold til Norge finner du også andre fordeler:

 

 • Slovakia er et lavkostland og det kan faktisk være billigere enn å studere i Norge (til tross for at du må betale for medisinstudiet)
 • utdanningen i Martin er bygd opp slik at du får tilstrekkelig mye praksis på sykehuset (Nåværende turnusordning avvikles og det innføres en obligatorisk LIS1 for alle legespesialitetene. Siste kull som gjennomfører turnus etter gammel ordning begynte i turnus 1. mars 2017. Se detaljert informasjon på https://helsedirektoratet.no/autorisasjon-utdanning-og-godkjenning/turnus/turnus-for-leger) 
 • du kan gjennomføre den praktiske delen av utdanningen i Norge (Martin har avtale om at studenter kan praktisere på norske sykehus som en del av utdanningen)

 

Interstudium formidler studium av generell medisin ved Jessenius medisinske fakultet for søkere fra hele Norge. I dette studieåret tar flere enn 550 norske medisinstudenter sin utdanning i Martin, mange av dem kom inn gjennom oss i Interstudium.

Alle våre søkere til Martin får følgende fordeler:

 

 1. gratis forberedende kurs til opptaksprøven i Oslo
 2. gratis opptaksprøver i Oslo
 3. gratis oversettelse av vitnemål og attester - denne oversettelsen kreves av slovakiske myndigheter som dokumentasjon på oppnådd generell studiekompetanse. Søker du til Martin gjennom andre studieformidlere, må du betale for denne oversettelsen selv 
 4. gratis 20 timers kurs i slovakisk språk og kultur i juli/august før avreisen til Slovakia 

 

Meld deg på vårt gratis forberedende kurs til opptaksprøven i Oslo. Du kan også melde deg på gratis kurs i slovakisk språk og kultur etter at du har bestått opptaksprøven. Interstudium tilbyr 20 timers kurs i slovakisk språk, kultur og landskunnskap for alle norske studenter som takket ja til tilbudet om studieplass i Slovakia. Se nærmere informasjon om kurset på vår webside. Har du spørsmål om søknadsprosessen, ta gjerne kontakt. Det er også mulig å avtale studieveiledningsmøte med oss før du starter å jobbe med din søknad om studieplass. Veiledningen er gratis på lik linje med behandlingen av søknaden og opptaksprøven.

Søknadsprosedyre

 1. Registrer deg på www.interstudium.no med e-post og passord
 2. Fyll ut søknadskjema og last opp kopi av ditt vitnemål (på norsk) og pass
 3. Du mottar pensum i biologi og kjemi samt eksempler fra tidligere opptaksprøver 
 4. Du melder deg opp til en av opptaksprøver som blir satt opp i Oslo og vi sender deg innkalling  
 5. Etter at du har bestått opptaksprøven og akseptert studieplassen hjelper vi deg med oversettelsen av dine dokumenter og veileder deg helt frem til din avreise til Slovakia

Martin 

Martin er en hyggelig mellomstor by med ca 70-80.000 innbyggere og ligger ca 2 timers kjøring fra hovedstaden Bratislava. Naturen og omegn kunne ha vært Norge. Hele byen og universitetet preges av et spennende internasjonalt studentmiljø og hyggelig felleskap. Utdanningen fra Martin har fått et godt og respektert rykte i Norge, med over 250 ferdiguttdannede leger som jobber rundt i norske helseforetak.