SØKNADSPROSEDYRE

1. Registrer deg på interstudium.no
Du fyller ut registreringsskjema hvor du oppgir din e-post og velger et passord. Etter at du er registrert kan du logge deg inn på din profil som student.

2. Fyll ut søknadskjema. 
I profilen fyller du ut søknadsskjema for studium og universitet hvor du ønsker å studere. Det er viktig at du oppgir korrekte personopplysninger og adresse slik at både vi og universitetet kan kontakte deg i tilfelle det ville være nødvendig. 

3. Du mottar informasjon om opptaksprøven
Vi kommer til å sende deg innkalling til opptaksprøven med nærmere informasjon om kravene, eksempler på tidligere opptaksprøver og formen og tidspunktet for prøven. Interstudium arrangerer opptaksprøven sammen med Universitetets lærere som kommer til Oslo, og du vil rett etter prøven få beskjed om du er kommet inn eller ikke.

4. Opplasting av nødvendig dokumentasjon og oversettelse av dokumenter
OBS! Kopi av vitnemål med generell studiekompetanse og pass må du laste opp nå. Får du vitnemål senere i år, må du sende oss beskjed om det til post@interstudium.no. Resten av dokumentene laster du opp først etter at du har bestått opptaksprøve.

Før opptaksprøven, laster du opp scannet kopi av ditt vitnemål fra videregående skole og pass. Vitnemålet skal være på norsk (ikke på engelsk), passkopi gjelder siden med bilde. Etter å ha akseptert studieplassen må du laste opp resten av nødvendig dokumentasjon som er spesifisert i din profil. Din fødselsattest og vitnemål må statsautorisert oversettes til slovakisk og Interstudium vil hjelpe deg med dette. Se nærmere informasjon om statsautorisert oversettelse på våre webside. Du vil motta all nødvendig informasjon om studieoppholdet, reise- og boligtilbudet fra oss på e-post før avreisen.

 

I forbindelse med dine studier tilbyr Interstudium 20 timers kurs i slovakisk språk, kultur og landskunnskap for alle norske studenter som takket ja til tilbudet om studieplass i Slovakia. Kurset er ikke obligatorisk. Se nærmere informasjon om kurset på vår webside.

 

Interstudium har som mål å hjelpe deg mest mulig gjennom hele denne spennende prosessen, og tilbyr derfor støtte helt frem til din avreise.  Det er også mulig å avtale studieveiledningsmøte med oss før du starter å jobbe med din søknad. Veiledningen er gratis på lik linje med behandlingen av søknaden, opptaksprøven og oppfølgingen.

 

Har du spørsmål om søknadsprosessen, ta gjerne kontakt !